Heka 

Heka on 19-vuotias Saksalainen ratsuponi. Hän on superkiltti ja rauhallinen kaveri. Hän muutti Onnenkiteeseen helmikuussa 2022. Heka on ollut erittäin taitava esteponi ja ompa hän ollut edustamassa Suomenmestaruuskisoissakin.
 
Tällä hetkellä hän kaipaa elämäänsä rauhallista pikkupuuhaa. Heka onkin parhaillaan maastolenkillä, kentällä työskentely ei ole enää niin hänen juttunsa. Hän leikkii mielellään Blunskin kanssa ja viettää paljon ajastaan Pullan seurassa. Hekaan vaan ei voi olla ihastumatta ❤

Pikku-ukko

Tässä kuvassa herrasmies Pikku-Ukko vartioi Ican kauneusunia. Pikku-Ukko on maailman suloisin miniatyyrihevonen (ainakin meidän ja kaikkien hänet tavanneiden mielestä 🙂

Hän lähtee aina reippaana mukaan lenkille muiden seuraksi. Lenkeillä pikku veijarilla voi olla pilkettä silmäkulmassa ja hänen erikoisalaansa on vahva turpa(nenä) jolla hän pökkää takapuoleen (tai mihin hän yltää parhaiten). Pikku-Ukko ei pidä sateesta ja tilaakin silloin ruoka-annoksensa pihattoon sisälle.

Ica-poni

Ica rakastaa syömistä. Joskus ruoka-annoksia on vaikea jakaa, mutta oma poikaystävä Pikku-Ukko saa tulla yhteiselle lounaalle Ican heinille.

Ica on kiltti ja tasainen menijä ratsastaessa ja kärryillä. Kesäaikaan jotkut herkulliset apilat tienvarsilla saavat aikaan pienen ponin yrittämään ratkaisua jossa jäätäisiin vaan syömään eikä liikuttaisi vähään aikaa. Tervetuloa tutustumaan valloittavaan Ica-poniin.

Birk-herra on porukan hauskuuttaja

Tutkii taskut ja avaa vetoketjut, ottaa lippikset pois lasten päästä yms. Ihanan kuuliainen ja turvallinen talutusratsastuksessa, toimii aikuisella ja lapsilla. Birgillä on usein omia mielipiteitä asioista, esimerkiksi vaikka ratsastusreitin suhteen. Aina ei voida tehdä niinkuin hän haluaa ja silloin Birg voi polkea etujaloillaan ja päästää pienen kiukkukiljahduksen. Lempeästi nauvottelemalla päästään aina yhteiseen ratkaisuun 🙂

Hevosavuteisessä toiminnassa Birk on aivan omaa luokkaansa. Todella moniulotteinen hevonen, joka osaa yllättää. 

Pulla

Pulla-hevonen on uusin Onnenkiteen hevosista. Hän muutti meille juhannuksena 2020. Pulla on 8-vuotias amerikan ravuri. 

Pulla ei soveltunut ravikilpailijaksi ja hänen omistaja keksi kysyä olisiko meillä tarvetta kiltille tammalle.

Pulla on ihana ja kaunis. Rakastaa ihmisiä ja rapsutuksia. On päässyt mukavasti porukkaan. Varsinkin Birgin kanssa heidät näkee usein yhdessä. Pulla pitää myös Blunski-papan hauhoittavasta seurasta.

Pulla on herkkä ratsastaa.

Blundur, eli Blunski-pappa

Blunski on porukan viisas johtaja. Hänelle on ikää 21 vuotta ja hän on  rauhallinen, turvallinen ja lempeä hevonen. Birk ja Blundur ovat ystäviä jo monien vuosien takaa ja heillä on tiivis yhteys toisiinsa. Välillä leikitään vähän rajummin ja välillä rapsutellaan hellemmin. Jokaisella hevosella pitäisi olla ikioma ystävä omassa laumassa.

Koirat Dali ja Bessi 

He viihtyvät omalla aidatulla pihallaan. Dali-koiran voi ottaa myös mukaan lenkille, Bessi on vähän ennakkoluuloisempi, ja hän jää mieluummin vahtimaan pihaa. 

Hunaja

Hunaja kissa ottaa säännöllisesti itselleen oman energiahoidon kivien päällä makoillen. Hän voi olla myös vastassa kun tulet hoitotilaani tai makoilla nojatuolissa hoitotilan eteisessä.